Ingredienser
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 dl A-38
4 spsk. hørfrø
1½ spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
200 g grahamsmel
ca. 250 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt A-38 og hørfrø. Lad blandingen stå i ca. 5 minutter. Tilsæt olie, salt, grahamsmel og godt halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen glat og smidig. Ælt dejen færdig med så meget mel at den slipper bord og hænder, men stadig er smidig. Lad dejen hævetildækket i 40-50 minutter. Form dejen til et brød, der lægges i en smurt brødform. Efterhæver i 20 minutter.
Pensles med varmt vand, ridses og drysses med lidt grahamsmel. Bages 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.